• Kilka słów o chłodnictwie

    Chłodnictwo to nadzwyczaj szeroka gałąź przemysłu. Komory chłodnicze używane są w bardzo wielu miejscach. Najczęściej w branży spożywczej i kosmetycznej, ale też w innych. Tak właściwie każda hurtownia spożywcza, hotel czy większa kafeteria powinny wykorzystywać wytwory tej właśnie gałęzi przemysłu. Wszędzie, gdzie potrzeba składować magazynować produkty spożywcze, a czasami też pewne produkty kosmetyczne muszą znajdować się chłodnie.

    chłodnictwo

    Źródło: http://izolacje.gda.pl/

    Komory chłodnicze najczęściej budowane są na zamówienie danego zakładu, tak by pasowały mu wymiary oraz sposób izolacji. Jest sporo firm, które w profesjonalny sposób się tym zajmą od początku do końca. Od projektu, doradztwa, dobrania wymiaru, poprzez zrobienie komory i zamontowanie w wybranym miejscu.

    chłodnictwo

    Źródło: http://izolacje.gda.pl/

    Najczęściej panele ścienne chłodni wypełnia się rdzeniem ze styropianu lub poliuretanu. Wyboru dokonuje naturalnie klient. Od zamawiającego zależy też, czy komora ma mieć podłogę, czy może nie. Następnie komory te wyposaża się w automatykę chłodniczą i dobre systemy bezpieczeństwa – jak na przykład alarm, który można uruchomić, gdy wewnątrz zamknie się jakaś osoba i bezpieczne zamki, które można oczywiście otworzyć od środka.

    Zaglądnij do kolejnego tekstu i czytaj ekstra informacje (https://www.lisiekaty.pl/) na ten bardzo ciekawy temat. Dodatkowe informacje opracowaliśmy dla Ciebie z wielką przyjemnością.

    Bardzo istotne są także szczelne drzwi – żeby nie doprowadzić do podnoszenia się temperatury.

    Jeśli chłodnie można uznać za większe lodówki, to mroźnie to ogromne zamrażarki. Jeśli idzie o funkcjonowanie to komory te różnią się wyłącznie panującą wewnątrz temperaturą, jednak dobrze jest wiedzieć, że porządne mroźnie muszą być o wiele lepiej izolowane, więc ich ściany będą zdecydowanie grubsze. Potrzebne są na przykład w firmach produkujących gotowe posiłki głęboko mrożone.

    Categories: Bez kategorii

    Tagi: , , , , , , , ,

    Comments are currently closed.